Scolari obhajuje penaltu: Päť titulov nie je päť cirkusov

13.06.2014 Celý región

Sao Paulo 13. júna (TASR) - Tréner brazílskych reprezentantov Luiz Felipe Scolari odmietol tvrdenia, že jeho futbalistom pomohli rozhodcovia a po výhre v úvodnom zápase domácich MS nad Chorvátskom nešetril chválou na dvojgólového strelca Neymara.

Scolari poukázal na veľký charakter tímu, ktorý dokázal otočiť priebeh stretnutia po vlastnom góle a špeciálne vyzdvihol dvadsaťdvaročného útočníka Neymara. "Jediné, čo chceme, je aby bol šťastný, keď tvorí s loptou. Je to špeciálny hráč," uviedol tréner.

Domáci reprezentanti už po 11-tich minútach prehrávali vlastným gólom Marcela, no Neymar v 29. a 71. minúte otočil skóre v ich prospech. Druhý gól však prišiel po kontroverznej penalte, ktorú odpískal japonský rozhodca Juiči Nišimura. Tréner Chorvátov Niko Kovač bol po spornom verdikte riadne nahnevaný a po zápase vyhlásil, že z MS sa stane "cirkus", ak budú rozhodcovia pískať v prospech Brazílie. Scolari súhlasil s verdiktom a takéto tvrdenia odmietol: "Nebudem komentovať to, čo povedal môj kolega. Jediné, čo poviem je, že Brazília získala päť titulov z MS. A to nebolo päť 'cirkusov' v prospech Brazílie. Rozhodca videl penaltu a on musí rozhodnúť."

Scolari pochválil aj domácich fanúšikov. "Naši hráči boli výborní a dokázali zápas otočiť. Ale pochvalu si zaslúžia najmä fanúšikovia. Bolo to nádherné, úžasná podpora, akú sme tu v Sao Paule dostali," citovala ho agentúra Reuters.

"Toto víťazstvo je viac ako som si predstavoval. Zásluha patrí celému tímu, ktorý ostal pokojný a dokázal otočiť nepriaznivý vývoj a vyhrať," dodal Neymar.
 

Vyberte región